Van Fair en Dichtbij.... biobus door de polder | Hoofddorp

Elke vrijdag rijd ik met mijn winkel van Fair & Dichtbij een route door Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Hierin verkoop ik streekproducten, groeten, kaas, honing, sap en eieren uit de Haarlemmermeer. Diezelfde ochtend nog opgehaald bij de boer(in). Ik voel me erg verbonden met wat ik in mijn winkel verkoop.

ROUTE OP VRIJDAG

10.10 - 10.20 uur Seoellaan, Nieuw-Vennep

10.30 - 11.00 Woonwinkel Meijer, Venneperweg 571, centrum Nieuw-Vennep

11.30 - 12.00 Live Life & Dance center, Minaret 1, Floriande Hoofddorp

12.30 - 12.50 Vrijbuitershof, centrum Hoofddorp

13.00 - 13.30 Wooncomplex Wilhelminastaete, Prins Hendriklaan, centrum Hoofddorp

13.50 - 14.30 Schweizerstraat, Pax Hoofddorp

14.45 - 15.15 Boekwinkel Het Kruispunt, Kruisweg 1067, Hoofddorp

Over Antonina Sardaro | Hoofddorp

Waar je hart ligt, ligt ook je kracht.

Bij mij was dat van jongs af aan dans en met mensen omgaan. In die combinatie vond ik de studie danstherapie. Inmiddels werk ik 20 jaar met het gedachtengoed van de opleiding waarvan ik 15 jaar als danstherapeut binnen het speciaal onderwijs heb gewerkt.

In Mexico heb ik een aantal keer gewerkt en de cultuur van dichtbij mee gemaakt. De noodzaak en het mooie van fairtrade is mij daar niet met de paplepel, maar met de tortilla binnengebracht.

Wat mensen eigenhandig maken, heb ik hoog in het vaandel. Als invalkracht binnen de gehandicaptenzorg heb ik in verschillende ateliers meegewerkt. De puurheid van de producten viel mij daarbij op en dat ze (toen nog) alleen door familie gekocht konden worden.

Zoals boeren hier om de hoek met liefde het land bewerken...ook dat kwam ik op mijn pad tegen en meer dan dat. De vraag kwam op: waarom kopen we hollandse groente -zoals wortels - uit Egypte als ze hier vers vanuit de poldergrond komen?

Uiteindelijk is het plan gegroeid om mijn vragen en gedachten om te zetten in een daad. En sinds 2012 is dat " van Fair & Dichtbij". Een rijdende wijkwinkel met locale en bewuste producten waarmee ik elke vrijdag door de polder rijd.

Mijn motto voor etenswaar en cadeau-artikelen: 
Koop aardappels van om de hoek en rijst voor een fairtrade-prijs.
Wil je iemand of jezelf een cadeautje geven; een ambachtelijk cadeau met aandacht gemaakt, geeft een beter gevoel.

En het algemene motto: Think Global Act Local, want we kunnen de aarde niet ''copy-pasten'' dus maak je leefstijl bewuster.

Ik rijd nu 5 jaar met mijn duurzame winkel door de Haarlemmermeer, Ik kan geen dingen doen waar ik niet achter sta. Ik houd ervan me op meer dingen te richten en een afwisselend leven te hebben. Daarom werk ik ook in de kinderopvang en voor een azc-project TEAMUP! van Warchild/Unicef/Save the Children. Mijn grootste wens in mijn leven is al jaren terug vervuld..moeder mogen worden. Mijn man en ik hebben 2 kinderen.

Van Fair en Dichtbij
Antonina Sardaro

Acupunctuur Ademtherapie Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Massage Meditatie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Sociaal ondernemen Stressmanagement Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlemmermeer