Buteyko-ademtherapie voor een betere gezondheid | Hoofddorp

Ademhalen lijkt misschien iets dat vanzelf goed gaat, maar dat is niet altijd zo. Verkeerd ademhalen kan door allerlei oorzaken ontstaan en zichzelf in stand houden. Meestal betekent het dat er teveel geademd wordt, een vorm van hyperventilatie. Als je daar geen erg in hebt, ontstaat er verborgen chronische hyperventilatie. En dat heeft effect op je gezondheid.

Anno 2018 zijn wereldwijd al vele tienduizenden mensen geholpen met de Buteyko-methode. Er zijn goede resultaten geboekt bij onder andere kortademigheid, stressklachten, astma, bronchitis, bijholteontsteking, allergie, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, snurken, slaapapneu, angst en paniekaanvallen.

Tijdens de Buteyko-cursus leer je ademhalingsoefeningen waarmee je de ademhaling gaat herstellen. Je begint met een oefening waarbij je de ademhalingsspieren ontspant. Daarna, als je gezondheid dat toelaat, komen wat actievere oefeningen. Je krijgt ook advies over voeding, slapen, praten, bewegen en sport. Thuis oefen je liefst minimaal vier keer een kwartiertje per dag. De meeste mensen hebben enkele maanden nodig om goed vooruitgang te boeken.

Over Lisa Suurland | Hoofddorp

Jaren geleden hoorde ik voor het eerst van de Buteyko-methode. Allergieën komen in mijn familie veel voor. Ik had veel last van hooikoorts en mijn zoontje liep met een constant verstopte neus. Ik kreeg een tip dat Buteyko kon helpen. Toen ik met mijn Buteyko-cursus begon, dacht ik – als actief sporter – dat mijn ademhaling wel op orde was. Maar dat viel tegen, ik ademde vaak verkeerd en teveel.

Met consequent blijven oefenen heb ik mijn ademhaling weer goed gekregen. Inmiddels is mijn conditie stukken beter en heb ik geen spierpijn meer. De methode helpt me om mijn allergie onder controle te houden. En om beter met stress om te gaan. Je staat er versteld van hoe aangenaam slaperig je wordt als je 's avonds je laatste oefening doet.

Wat ik aan Buteyko waardeer, is dat het een praktische methode is. Je doet dagelijks je oefeningen. Het vraagt zeker wat discipline, maar het wordt ook een routine die prettig is om vast te houden. Ik heb met plezier de opleiding aan de Buteyko Academie (bij Dick Kuiper en Patrick McKeown) gevolgd en ben aangesloten bij de vereniging Buteyko Therapeuten Nederland. Daarnaast heb ik mijn diploma’s in Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis behaald (CPION-erkend).

Wil je overleggen of je ook baat kunt hebben bij de Buteyko-methode? Bel of mail me dan.

Agenda Buteyko-cursus.nl

Buteyko-cursus.nl
Lisa Suurland

Acupunctuur Ademtherapie Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Massage Meditatie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Sociaal ondernemen Stressmanagement Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Haarlemmermeer