S. Terol, arts / natuurgeneeskunde | Vijfhuizen

NATUURGENEESKUNDE

Het basisprincipe binnen de natuurgeneeskunde is het stimuleren en herstellen van het zelfregulerende en zelfgenezende vermogen van het lichaam. Het lichaam kan onder normale omstandigheden het hoofd bieden aan belastingen waaraan het blootgesteld wordt. Bij het begrip belastingen kun je bijvoorbeeld denken aan psycho-emotionele zaken als trauma’s, maar ook virusinfecties, schimmelinfecties, onvolwaardige voeding en de invloed van gifstoffen uit de omgeving (bv. fijnstof, pesticiden e.d.)

Op het moment dat belastingen zich opstapelen kan de totaalbelasting zo groot worden dat het lichaam hier niet meer mee uit de voeten kan. Het lichaam raakt overbelast en het zelfregulerend vermogen decompenseert waardoor (chronische) ziekte ontstaat.

Detoxificatie is een belangrijk middel om van toxines af te komen en daarbij kan de fytotherapie met eventueel aanpassing van voeding en leefstijl er voor zorgen dat het lichaam weer kan herstellen. Belangrijk onderdeel hiervan is ook herstel van een normale darmfunctie. Om tot een goede diagnose en behandeling te komen zou een uitgebreide ontlastingstest gedaan kunnen worden.

Over Sarah Terol | Vijfhuizen

Sinds 2009 ben ik, Sarah Terol, werkzaam als waarnemend huisarts.

Tijdens mijn werkzaamheden als huisarts ben ik tegen de beperkingen van de westerse geneeskunde aangelopen en begonnen mij meer te verdiepen in de natuurgeneeskunde, fytotherapie , orthomoleculaire geneeskunde, voeding en leefstijl. Ik had altijd wel het idee dat het belangrijkste voor gezondheid in de basis ligt en dat is natuurlijk voeding/leefstijl en tijdens mijn ontdekkingstocht ontdekte ik dat er nog veel meer mogelijk is.

Ik wil een brug slaan tussen de reguliere en complementaire geneeskunde.

Ik ben per september 2017 een gecombineerde praktijk voor natuurgeneeskunde en huisartsenpraktijk gestart. Wat inhoudt dat indien u in de buurt van Vijfhuizen woont u zich kunt inschrijven in mijn praktijk maar ook losse consulten natuurgeneeskunde kunt doen en gewoon bij u eigen huisarts kunt blijven.


Foto 1 Sarah Terol Foto 3 Sarah Terol Klik om te vergroten

Huisarts-Vijfhuizen
Sarah Terol


Professionals in de categorie Natuurgeneeskunde

Acupunctuur Ademtherapie Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Orthomoleculaire therapie Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Sociaal ondernemen Verhuur Accommodaties Verzorgingsprodukten Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Winkels Yoga
Bewust Haarlemmermeer