Ontspan en laad op, buiten met een forest bathing therapy guide & natuurcoach | Nieuw Vennep

Veel mensen zitten meer binnen dan buiten, op het werk, thuis, in de auto, sportschool etc. Met aandacht in de natuur zijn onstpant en heeft een langdurig positief effect op je welzijn. 
Bij forest-bathing of bosbaden maak je moeiteloos contact met de natuur door je open te stellen met alle zintuigen en met aandacht aanwezig te zijn. 
Het is meetbaar dat o.a je hartslag en bloeddruk verlaagt, cortisolproductie & stress vermindert, je immuunsysteem verbetert en je ogen tot rust komen (van alle beeldschermen). Ook komen creatieve processen opgang en verbetert de nachtrust.

In Japan noemen ze het Shinrin Yoku en is het een officiële, door het ministerie van gezondheid, ondersteunde wetenschap die wordt ingezet tegen o.a. de stressziektes in het land.
In Schotland & VK praten ze over “forest therapy”. Inmiddels wordt dit vergoed als ziektekosten en ook bij onze zuiderburen in België, waar ze het natuurtherapie noemen, is het inmiddels erkend als geneeswijze. De positieve effecten verbonden aan bosbaden, komen o.a. door de bijzondere atmosfeer in de natuur. Groene bomen zorgen voor zuivere lucht en filteren o.a. fijnstof (geen sinecure in onze Randstad). Ook scheiden bomen vluchtige stoffen uit zoals phytonciden, welke wij inademen en allerlei processen in ons lichaam op gang brengen. 

De afstanden die worden afgelegd zijn klein en voor iedereen geschikt. Een sessie duurt circa 2 uur is individueel of in een groep, max 6p.

Neem contact op en ga mee naar buiten om te ontspannen. Groene groeten, Martine

Over Martine Huizing-van Etten | Nieuw Vennep

Sinds 2009 ben ik ondernemer in mijn eigen bedrijf Hubelle. Zowel in mijn persoonlijke begeleiding als in de zakelijke dienstverlening is de natuur en transformatie een rode draad. De natuur is een goede leerschool, continue in beweging door de seizoenen en anticiperend op externe factoren, gericht op bloei, oogst, balans en overleven. Hoe meer tijd ik in de natuur doorbreng, hoe meer ik mij verwonder en besef dat wij de natuur meer in ons leven nodig hebben. 

Naast mijn juridische & economische achtergrond ben ik, geinspireerd door de mens, in 2008 een post-HBO vakopleiding haptonomie & coaching gaan volgen. Daarnaast ben ik in 2011 NOBCO gecertificeerd en EMCC geaccrediteerd en volg ik uiteraard permanente educatie en specialisaties (o.a. NLP, TA, MI, TheoryU, Shinrin-Yoku, teams). 

Geinspireerd door de natuur heb ik mij gespecialiseerd in natuurcoaching bij Nanette Kant in 2010 en In juni 2020 rond ik mijn certificatie als forest guide & therapist af bij het International Forest Therapy Institute. 

Graag laat ik je (hernieuwd) kennismaken en genieten van alles wat de natuur ons brengt.


Foto 2 Martine Huizing-van Etten Foto 5 Martine Huizing-van Etten Foto 14 Martine Huizing-van Etten Foto 15 Martine Huizing-van Etten Foto 19 Martine Huizing-van Etten Foto 21 Martine Huizing-van Etten Klik om te vergroten

Hubelle
Martine Huizing-van Etten


Professionals in de categorie Stressmanagement

Acupunctuur Ademtherapie Astrologie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Hypnotherapie Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Massage Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Stressmanagement Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Yoga
Bewust Haarlemmermeer
Bewust Haarlemmermeer

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!