De Wickevoorter Stadsboeren | Cruquius

STADSBOERDERIJ OP DE GRENS VAN HOOFDDORP EN HEEMSTEDE

Wij zijn Martin en Ada, broer en zus, boer en boerin. Samen zijn we in Cruquius een boerderij begonnen waar zowel groenten en fruit, als dieren hun plek vinden.

Op onze stadsboerderij, de Wickevoorter Stadsboeren, is uitsluitend duurzame landbouw. Kleinschalig, biologisch en met respect voor de omgeving. De groenten kunnen door de klanten zelf geoogst worden in onze zelfoogsttuin, maar er liggen ook altijd groenten klaar in de winkel voor de verkoop. Kippen, geiten en varkens hebben een plek en leveren eieren, kaas en vlees.

 

WIJ ZAAIEN, KOMT U OOGSTEN?

2020 is het tweede jaar van onze zelfoogsttuin! In de zelfoogsttuin kan je elke week groente komen oogsten. Wij zorgen voor een gezonde bodem die niet uitgeput raakt, geven bemesting, zaaien en planten, wieden onkruid, schoffelen en doen alles wat we kunnen om de planten gezond groot te krijgen. Natuurlijk doen we dit zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. En u komt daarvan letterlijk de vruchten plukken. Elke week weer, het hele jaar rond.

Een zelfoogsttuin is een vorm van gemeenschapslandbouw, in het Engels: Community Supported Agriculture (CSA). Wij, als boeren, en u, als klanten, spreken met elkaar af om voor de duur van een seizoen samen de oogst van het land te delen. In ruil voor onze arbeid betaalt u ons voor de start van het seizoen uw deelnemersbijdrage, waarna u (bijna) een jaar welkom bent om te komen oogsten.

Wilt u niet alleen oogsten, maar ook meehelpen op de tuin? Heel graag! Want het liefst delen we niet alleen de oogst, maar ook de vreugde van het werken op het land en met de natuur. En we kunnen wat extra hulp best gebruiken…

Over Martin Verzijden en Ada de Graaff | Cruquius

Wij zijn Martin en Ada, broer en zus, boer en boerin. Samen zijn we in Cruquius een boerderij begonnen waar zowel groenten en fruit, als dieren hun plek vinden.

We hebben alle zekerheden achtergelaten en volgen ons hart. We telen groenten en houden dieren volgens de biologische normen en zorgen daarmee voor een gezond stukje aarde. Maar hoe tof wij het ook vinden, onze boerderij is pas echt wat waard als we hem kunnen delen met anderen!

 

Stadsboer Martin Verzijden heeft eerst milieuwetenschappen (BSc) in Utrecht en Organic Agriculture (MSc) in Wageningen gestudeerd. Daarnaast werkte hij in een ziekenhuis en op een biologische zorgboerderij. Toen hij eenmaal wist dat hij boer wilde worden, heeft hij de opleiding biologisch-dynamische landbouw (MBO-niveau 3) aan de Warmonderhof gevolgd, in de richting Stadslandbouw en Veeteelt. Tijdens zijn opleiding heeft Martin op meerdere bedrijven stage gelopen, waaronder een zelfoogsttuin, een zorgboerderij en een melkgeitenhouderij.

Nu komt al die kennis en ervaring samen in Cruquius en kan Martin als één van de De Wickevoorter Stadsboeren zijn brede interesse, probleem-oplossend vermogen en fysieke inspanning combineren!

 

Stadsboerin Ada De Graaff-Verzijden heeft een achtergrond in de zorg. Na haar opleiding Verpleegkunde (BSc) heeft ze jaren gewerkt in een revalidatieziekenhuis, als verpleegkundige en later als psychologisch assistent (na haar opleiding PPA I & II; MBO-plus niveau). Ada heeft in 2019 de opleiding biologisch-dynamische landbouw (MBO-niveau 3) aan de Warmonderhof, in de richting Zorg en Groenteteelt afgerond.

 

 


De Wickevoorter Stadsboeren
Martin Verzijden en Ada de Graaff


Professionals in de categorie Land- en Tuinbouw

Acupunctuur Ademtherapie Astrologie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Hypnotherapie Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Stressmanagement Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Haarlemmermeer
Bewust Haarlemmermeer

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!