EMA Cura, Praktijk voor Mesologie | Hoofddorp

Wat kan ik voor u doen? 
Klachten van patiënten die een mesoloog bezoeken zijn zeer uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan aandoeningen zoals maagdarmklachten, vermoeidheidsklachten, spier- en gewrichtspijnen, huidklachten, hormonale klachten, allergieën en voedingsintoleranties. 
Ook kinderen die bijvoorbeeld last hebben van buikklachten, keel-, neus- of oorklachten, hyperactiviteit of te vaak ziek zijn, hebben veel baat bij de behandeling van een mesoloog.
Daarnaast zijn er vele andere klachten, soms langdurig of onbegrepen, die mesologisch heel goed te behandelen zijn.  
Heeft u nu niet echt klachten, maar wilt u weten hoe het met uw gezondheid is gesteld, dan is een Mesologisch consult ook een goed idee. Zo kunt u gezondheidsklachten voorkomen.

Behandeling. 
Een Mesoloog behandelt alleen met natuurlijke geneesmiddelen. Dit zijn kruiden (westerse fytotherapie, klinische gemmotherapie, chinese kruiden en ayurvedische kruiden), homeopatische geneesmiddelen, orthomoleculaire geneesmiddelen en voedingsadviezen. Ook geeft een mesoloog vaak leefstijladviezen. Zo nodig wordt u verwezen naar een reguliere arts of specialist, osteopaat of andere therapeut. 

Praktische informatie.
Een 1e consult duurt 1,5 tot 2 uur, vervolgconsulten 1 tot 1,5 uur. Tussen de consulten zitten ongeveer 4-8 weken. Gemiddeld bestaat een behandeling uit 4-6 afspraken. 
Veel verzekeraars vergoeden het consult geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. 
Gediplomeerde mesologen zijn geregistreerd bij het Nederlangs Rgister voor Mesologen (RM) en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM). Mijn lidnummer is M0119.
Daarnaast zijn mesologen aangesloten bij de RBCZ, het overkoepelende register voor de complementaire zorg. Mijn registratienummer is 170826R.
 

Over Elly van Beelen | Hoofddorp

Mijn naam is Elly van Beelen, sinds 2012 Mesoloog in Hoofddorp. Ruim 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de 'alternatieve geneeskunde'. Ik was blij verrast met de fantastische resultaten bij klachten waar de reguliere geneeskunde mij en mijn kinderen niet mee konden helpen. In de loop van de jaren kwam ik in aanraking met steeds meer therapieën en groeide mijn overtuiging dat als reguliere geneeskunde zou gaan samenwerken met de alternatieve geneeskunde, er wonderen kunnen gebeuren. En zo kwam Mesologie op mijn pad. Dit was wat ik zocht! De combinatie van de 4 grote pijlers uit de alternatieve geneeskunde (Ayurveda, Traditionele Chinese geneeskunde, Homeopathie en Orthomoleculaire geneeskunde) met een gedegen kennis van de reguliere westerse geneeskunde (fysiologie, anatomie, neurologie, biochemie, farmacologie, psychologie) is in mijn ogen de perfecte mix voor de behandeling van mensen met chronische, vage, onbegrepen klachten. Door de onderliggende oorzaak van de klachten te zoeken en behandelen, komt het lichaam terug in balans en verdwijnen de klachten. 
Als Mesoloog heb ik de 6 jarige opleiding gevolgd op de Academie voor Mesologie in Amsterdam. Daarnaast heb ik een opleiding Medische Basiskennis gedaan. Als Mesoloog ben ik verplicht jaarlijks meerdere nascholingen te volgen in mijn vakgebied.
 


Foto 1 Elly van Beelen Foto 2 Elly van Beelen Foto 3 Elly van Beelen Foto 4 Elly van Beelen Foto 5 Elly van Beelen Foto 6 Elly van Beelen Foto 7 Elly van Beelen Foto 8 Elly van Beelen Foto 9 Elly van Beelen Foto 10 Elly van Beelen Foto 11 Elly van Beelen Foto 12 Elly van Beelen Klik om te vergroten

EMA Cura, Praktijk voor Mesologie
Elly van Beelen


Professionals in de categorie Natuurgeneeskunde

Acupunctuur Ademtherapie Astrologie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Hypnotherapie Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Massage Mindfulness & Compassie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Stressmanagement Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Yoga
Bewust Haarlemmermeer
Bewust Haarlemmermeer

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!