Meditatieconcerten en stembevrijding (aka zangles) | Hoofddorp

Een meditatieconcert laat je bij jezelf thuiskomen. En de snelste manier om bij jezelf thuis te komen is door te luisteren….

Muziek neemt je als vanzelf mee naar binnen. Let wel, de muziek moet afgestemd zijn op het moment; jouw moment.

Je kunt rustig achteroverleunen, je sluit je ogen en je wordt als vanzelf in die stille ruimte gebracht waar alles ruim en vredig is… jij hoeft niets te doen… alleen maar luisteren.

Je kunt letterlijk bij Den thuiskomen, bijvoorbeeld bij een thuisconcert of op sommige meditatiezondagavonden met muziek. Of kom naar een van zijn voorstellingen op locatie en ervaar wat muziek met je kan doen. Veel in samenwerking met Tijn Touber.

Daarnaast geeft Dennis zangles voor gevordereden. "Ik creëer de ruimte waarin je jouw stem durft te laten horen, een veilige plek zonder oordeel of afwijzing. Slechts Liefde voor muziek. Er wordt naar je geluisterd. 
Door mijn muzikale opleiding en ervaring & dynamische begeleiding kan ik je in alle toonaarden en muziekstijlen laten zingen, joehoe! 
Zin geven?  Zing even!  – Zingen geeft je zin in het leven!  Voel je vrij!  Kom & zing!"

Over Dennis Kivit | Hoofddorp

Al op het Hilversums Conservatorium waar ik jazz-zang en -gitaar studeerde, maakte ik voor het eerst kennis met yoga en meditatie. En het boekje ‘Zen en de kunst van het boogschieten’… over concentratie: het naar binnengaan, en focus: je doel (muziekstuk) visualiseren en het eerst in jezelf ‘raken’… Een jazzmusicus is constant in het hier en nu, en luistert naar wat er zich aandient om daar muzikaal op te reageren. En ook tijdens de spellessen op de kleinkunstacademie leerde ik dat: reageren op dat wat er zich in het moment aandient; “To be or not to be.”
Na het Conservatorium en de Kleinkunstacademie stond ik ambitieus in alle theaters van Nederland met Carré als hoogtepunt, kwam ik op TV en won ik zelfs prijzen. Reagerend op alles wat in het moment langskwam…

Bij mij scheiding in het jaar 2000 stond ik op een kruispunt: naar binnen gaan en voor mijn 6-jarige dochter zorgen of toch nog proberen carrière maken.

Mijn pad was het vaderschap, met ernaast een minimaal rokende kachel, een gulden middenweg dacht ik.

Toch kwam ik mezelf na 4 jaar weer tegen in een ongezonde relatie. De liefdevolle verbinding met mijn dochter hield me overeind, maar ik moest blijkbaar eerst nog dieper vallen voordat ik een nieuwe koers inzette.

De doorbraak, het inzicht

Ik ging op zoek en al workshoppend las ik Eckhart Tolle, Byron Katie en Jeff Foster en ook Willem de Ridder en Jan Geurtz, maar de echt grote doorbraak kwam door de Happinez!
Ik zat in de trein waar een achtergelaten Happinez lag. Muzikant en meditatieleraar Tijn Touber schreef dat hij verlicht was. Het raakte mijn verlangen. Lichter door het leven. Verbonden met je hoogste staat van zijn. Kan een gewoon mens en musicus als hij, wijs en in balans zijn!?! Nieuwsgierig maakte ik bij een ‘stilteconcert’ in Tijn’s huiskamer opnieuw kennis met meditatie… gewoon samen luisteren … en samen stil zijn – met een glimlach op je gezicht. Tijn lééft een spiritueel leven, in het drukste deel van Amsterdam, altijd liefdevol, vriendelijk en open om je te ontmoeten; hij creëert de stilte om zich heen.
De boodschap kwam zo heerlijk binnen, dat ik 4 jaar lang stopte met zoeken naar de vrouw die mij heel zou maken en dagelijks 3x mediteerde. Ik leefde ‘als monnik in Hoofddorp’ waarbij ik mijn tuintje vol met vogels bewonderde en in duinen en parkjes ging wandelen – waarbij ik mezelf liefdevol ontmoette. En afstemde op mijn natuurlijke staat van zijn. Heerlijk alleen zijn! Samen met mijn prachtige docher natuurlijk! ‘I followed my bliss’
Ik, Dennis de voorheen druktemaker, was zowaar ontwaakt en bewust! Eindelijk zen ,’ )


“Zitten en niets doen, de aandacht van buiten naar binnen brengen; wat dient er zich aan?
Mag het er zijn? Adem in, adem uit, glimlach, ervaar de stilte, de heelheid, rust… dankbaar!”


De afgelopen 7 jaar ben ik naast mediteren, ook samen met Tijn gaan musiceren. Vanuit stilte verbinding maken = ‘inpluggen op de bron en het collectief bewustzijn’, mijn creativiteit delen met toegewijde luisteraars en samen een eenheidservaring beleven…

Dennis Kivit trad op in het theater en op televisie, als jazz- en popzanger en vertolker van het Nederlandse kleinkunstlied.

Hij won o.a. de Swing Award en de cultuurprijs van de Haarlemmermeer en kreeg een gouden dubbelCD voor ‘les Miserables’ waarmee hij ook in Carré stond. Hij zong bij a-capella groep Montezuma’s Revenge, waarmee hij in binnen- en buitenland optrad voor radio en televisie.

Afgelopen jaren gaf hij les aan diverse Nederlandse conservatoria en toerde hij met eigen theaterprogramma’s als “Zing The Beatles” en ‘Durf!’ door het land. Tegenwoordig is hij vooral bezig als singer/songwriter en met het geven van geleide meditatieconcerten.


Foto 15 Dennis Kivit Foto 15 Dennis Kivit Klik om te vergroten

Zen met Den
Dennis Kivit


Professionals in de categorie Muziek & Zang

Acupunctuur Ademtherapie Astrologie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Hypnotherapie Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Massage Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Stressmanagement Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Haarlemmermeer
Bewust Haarlemmermeer

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!