Buteyko-ademtherapie voor gezond ademen

Praktijk Lisa Suurland / Buteyko-cursus.nl
Hoofddorp

Last van astma, snurken, slaapapneu, chronische vermoeidheid, paniek, gespannen borst, vaak zuchten of gapen of snel hijgen? Met Buteyko-ademtherapie ga je weer gezond ademhalen. Vergoeding als alternatieve zorg is mogelijk.

Ademhalen lijkt misschien iets dat vanzelf goed gaat, maar dat is niet altijd zo. Verkeerd ademhalen kan door allerlei oorzaken ontstaan en zichzelf in stand houden. Meestal betekent het dat er teveel geademd wordt, een vorm van hyperventileren. Als je daar geen erg in hebt, ontstaat er gemakkelijk verborgen chronische hyperventilatie. En dat heeft nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Wereldwijd zijn al vele tienduizenden mensen geholpen met de Buteyko-methode. Er zijn goede resultaten geboekt bij onder andere kortademigheid, stressklachten, astma, bronchitis, bijholteontsteking, allergie, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, snurken, slaapapneu, angst en paniekaanvallen.

Tijdens de Buteyko-cursus leer je ademhalingsoefeningen waarmee je de ademhaling herstelt. Je begint met een oefening waarbij je de ademhalingsspieren ontspant. Daarna, als je gezondheid dat toelaat, komen wat actievere oefeningen. Je krijgt ook advies over voeding, slapen, praten, bewegen en sport. Thuis oefen je liefst minimaal vier keer een kwartier per dag. De meeste mensen hebben enkele maanden nodig om goed vooruitgang te boeken.

Je kunt zowel een groepscursus als een privécursus volgen. Buteyko helpt bovendien ook voor kinderen (vanaf ongeveer 6 jaar). Benieuwd? Kijk verder op mijn site.  

Over Praktijk Lisa Suurland / Buteyko-cursus.nl

Erkend complementair therapeut

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VIV, Vereniging Integrale VItaliteitkunde en bij het RBCZ, Register Beroepsoefenaren Complementair zorg. Dat betekent dat ik door de meeste verzekeraars vergoed word vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. 

Klinische hypnotherapeut

Na lange tijd gewerkt te hebben als organisatieadviseur heb ik me enige jaren terug omgeschoold. Om te beginnen tot klinisch hypnotherapeut. Na een cursus in Nederland heb ik in Londen een opleiding in ‘Cognitive-Behavioural Hypnotherapy’ gevolgd. Deze benadering integreert hypnose in cognitieve-gedragstherapie. Ik heb me met hypnotherapie toegelegd op het verminderen van pijn, angst en stress.

Buteyko-ademtherapeut

Voor de gezondheid is ook een juiste ademhaling belangrijk. Bij veel mensen is deze echter ontregeld. Ik ben me daarin verder gaan verdiepen en heb me geschoold in de Buteyko-methode. Ik verzorg Buteyko-ademtherapie, zowel individueel als in kleine groepjes.


Praktijk Lisa Suurland / Buteyko-cursus.nl

Lisa Suurland

Campanile 25
2134 BL Hoofddorp

Lid van beroepsvereniging

Buteyko-ademtherapie voor gezond ademen