Integratieve Counseling helpt bij alle levensvragen en dilemma's

Inukshuk WelZijn
Nieuw-vennep

Counseling en Integratieve Psychotherapie bieden snel professionele hulp bij alle levensvragen en psychische, mentale of lichamelijke klachten door chronische overbelasting, pijn, dilemma, trauma e.d. Ambulante Begeleiding biedt ook hulp thuis.

Uitgangspunt waarmee ik werk is dat ieder mens een eigen innerlijke 'wegwijzer' heeft met de aanwijzingen en paden naar oplossingen voor elke vragen. Van binnen weten we vaak al wat we willen of wat het beste is. Door invloeden van herinneringen, ervaringen en van de omgeving gaan we te veel nadenken en luisteren we niet meer naar onze eigen emoties en behoeften of dromen. Dat veroorzaakt een onbalans waar een scala van psychische, mentale en lichamelijke klachten door ontstaan. Die verdwijnen alleen (blijvend) wanneer we onze binnenwereld - ons onbewuste weten en vragen - onderzoeken en daar de bij ons zelf best passende antwoorden vinden. Als counselor en therapeut, soms ook als begeleider, beïnvloed en oordeel of adviseer ik daarom niet. Alleen zo vindt u echt die aanpak, beslissing of verandering die bij u past. De methoden die ik gebruik komen uit diverse therapeutische stromingen. Ik geef steeds vooraf een uitleg van wat ik wil toepassen. Daarbij geldt dat uw nee onbetwist nee is. Uw gevoel van vertrouwen en veiligheid, met een gezamenlijke klik, staat voorop. Daarbij ben ik uiteraard ook gehouden aan de beroepscodes van de beroepsvereniging. 

Wilt u een (terugkerend) probleem of klacht in uw leven aanpakken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gratis kennismaking-intakegesprek. We kunnen dan desgewenst gelijk ook opzoeken of u in aanmerking komt voor een deelse vergoeding van uw zorgverzekeraar of andere vergoedingsmogelijkheid.

Over Inukshuk WelZijn

Mijn naam is Jackie. Ik ben 60 jaar, gehuwd en heb 3 krachtige zonen grootgebracht. Inmiddels ben ik een energieke oma. Toen ik op mijn 17e ging samenwonen, stopte ik met het 1e jaar PABO om te gaan werken. Naast het werk deed ik opleidingen als avond MEAO, NIMA Marketing en avond HEAO. Na wisselende banen van o.a handelsvoorlichting bij de KvK, vestigingsmanager/intercedente bij een uitzendbureau, medewerkster incasso en werk als office manager bij een PR bedrijf en een medisch bedrijf kwam er een burn-out. En nog één... Dat gaf te denken! Ik besloot om te scholen richting werken met mensen. Het was iets dat ik toen ik jong was al wilde maar toen nog ongeroerd liet omdat ik wist dat ik er niet klaar voor was. Ik begon met SPW-4 jeugdzorg en groeide verder. In 2010 besloot ik verder te gaan met de hbo opleidingen counseling en integratieve psychotherapie. Mijn levenservaring en de werkervaring met jongeren en jong volwassenen maakte dat mijn inlevingsvermogen verder ontwikkeld was en dat ik minder snel oordeelde over anderen. De tijd was rijp, vond ik, om een opleiding te gaan volgen om therapeut te worden. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Nog steeds leer ik verder. Ook op medisch gebied. Niet alleen leer ik van opleidingen overigens, ik leer ook veel van mijn cliënten! Sinds 2010 heb ik een praktijk, Inukshuk WelZijn, voor counseling & integratieve (psycho)therapie en sinds enkele jaren is daar ambulante begeleiding (WMO, PGB) bijgekomen. 


Inukshuk WelZijn

Jackie Blokker-van Kleef

Venneperweg 659
2152CD Nieuw-vennep

Lid van beroepsvereniging

Integratieve Counseling helpt bij alle levensvragen en dilemma's