Klinische hypnose bij pijn, angst en stress

Praktijk Lisa Suurland / Hypnoconsult
Hoofddorp

Hypnose is een natuurlijke en ook bijzondere ervaring. Met concentratie en verbeeldingskracht krijg je positievere gedachten en gevoelens. Ik ben erkend therapeut en word door meeste zorgverzekeraars vergoed. Bel me gerust voor vrijblijvend advies.

Klinische hypnotherapie is een relatief kortdurende behandeling. Het is bewezen effectief voor pijnverlichting en angstreductie, en volkomen veilig. Ook kan het maken dat je minder afhankelijk wordt van pijnmedicatie, en je het gevoel geven dat je de pijn onder controle hebt of de baas kunt zijn.

Tijdens hypnotherapie leer je zelf-hypnose om diep te kunnen ontspannen en angst en pijn te verminderen. Dit helpt je onder andere bij medische of tandheelkundige ingrepen. We hebben hier ongeveer 3 tot 6 sessies voor nodig. Dit hangt deels af van hoe makkelijk je in hypnose gaat, een vaardigheid die je met training kunt ontwikkelen. Anderzijds kunnen pijnervaringen en – als gevolg hiervan – angst of een fobie een rol spelen. Hier besteden we dan ook aandacht aan.

Bij chronische pijn kan het gaan om acute pijn die regelmatig terugkeert, bijvoorbeeld hoofdpijn of menstruatiepijn. Ook kan pijn het gevolg zijn van medische aandoeningen zoals kanker, multiple sclerose, reuma of neuropathie. Of er is pijn waarvoor artsen geen medische oorzaak kunnen vinden, zoals lage rugpijn, fibromyalgie en het prikkelbaredarmsyndroom.

Klinische hypnotherapie bij chronische pijn kan in lengte variëren van ongeveer 5 tot 10 sessies. Dit hangt mede af van de omvang van het probleem. Pijn, angst en de gevolgen daarvan worden erger door ondermijnende gedachten en gewoonten. Met hypnose streven we ernaar om deze mechanismen in jouw voordeel om te keren.

Over Praktijk Lisa Suurland / Hypnoconsult

Erkend complementair therapeut

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VIV, Vereniging Integrale VItaliteitkunde en bij het RBCZ, Register Beroepsoefenaren Complementair zorg. Dat betekent dat ik door de meeste verzekeraars vergoed word vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. 

Klinische hypnotherapeut

Na lange tijd gewerkt te hebben als organisatieadviseur heb ik me enige jaren terug omgeschoold. Om te beginnen tot klinisch hypnotherapeut. Na een cursus in Nederland heb ik in Londen een opleiding in ‘Cognitive-Behavioural Hypnotherapy’ gevolgd. Deze benadering integreert hypnose in cognitieve-gedragstherapie. Ik heb me met hypnotherapie toegelegd op het verminderen van pijn, angst en stress.

Buteyko-ademtherapeut

Voor de gezondheid is ook een juiste ademhaling belangrijk. Bij veel mensen is deze echter ontregeld. Ik ben me daarin verder gaan verdiepen en heb me geschoold in de Buteyko-methode. Ik verzorg Buteyko-ademtherapie, zowel individueel als in kleine groepjes.


Praktijk Lisa Suurland / Hypnoconsult

Lisa Suurland

Campanile 25
2134 BL Hoofddorp

Lid van beroepsvereniging

Klinische hypnose bij pijn, angst en stress