De Wickevoorter Stadsboeren

De Wickevoorter Stadsboeren
Cruquius

Bij de Wickevoorter Stadsboeren kun je terecht voor lokaal geteelde producten. Verse eieren, vlees van buiten lopende kippen en geiten, heerlijke geitenkaas en groenten, geteeld volgens biologisch-dynamische normen.

STADSBOERDERIJ OP DE GRENS VAN HOOFDDORP EN HEEMSTEDE

Wij zijn Martin en Ada, broer en zus, boer en boerin. Samen zijn we in Cruquius een boerderij begonnen waar zowel groenten en fruit, als dieren hun plek vinden.

Op onze stadsboerderij, de Wickevoorter Stadsboeren, is uitsluitend duurzame landbouw. Kleinschalig, biologisch en met respect voor de omgeving. De groenten kunnen door de klanten zelf geoogst worden in onze zelfoogsttuin, maar er liggen ook altijd groenten klaar in de winkel voor de verkoop. Kippen, geiten en varkens hebben een plek en leveren eieren, kaas en vlees.

Wij telen, kom jij oogsten?

Wij willen graag dat de consumenten naar het bedrijf komen voor de producten. Je mag de groenten zelf oogsten! Verser kan niet! Op de tuin groeien zo'n 50 verschillende soorten groente. Er staat dus elke week wat anders op het menu. De oogst begint in mei en na een aanloopperiode, waarin er steeds 2 of 3 groenten te oogsten zijn, kan je tussen juni en november elke week minimaal 5 verschillende soorten groente oogsten.

 

Oogstaandeel

Om te kunnen oogsten op de tuin koop je een oogstaandeel. Een oogstaandeel kost €300,- voor 1 persoon; € 550,- voor 2 personen en € 650,- voor een gezin.

Het oogstaandeel geeft je naast het wekelijks oogsten ook toegang tot het oogstfeest en de jaarvergadering. De tuin wordt voor een deel van jou! Doordat je er wekelijks bent, zie je de groenten groeien en kun je je al vooraf verheugen op groenten die later in het seizoen op het menu zullen staan. Je maakt heel bewust mee, wat de invloed van zon en regen is en waarom het leven in de bodem zo belangrijk is. 

 

Altijd welkom!

Naast oogstdeelnemers zijn we ook blij met mensen die willen helpen bij alle soorten werkzaamheden die zich voordoen op de boerderij. Het verzorgen van de dieren ('s morgens vroeg of in de namiddag), schoffelen, wieden, kleine reparaties, grote verbouwingen, bestellingen klaar maken, huishoudelijke klussen... het zijn allemaal dingen die moeten gebeuren. 

Als mensen ons bezig zien, horen we regelmatig: "Jullie hoeven in ieder geval niet naar de sportschool!". Dat klopt en dat komt nu extra goed uit, want naar de sportschool kan niet. Ben jij iemand die de beweging en training mist, kom dan gerust eens langs (op afspraak) om te beoordelen of agri-fitness iets voor jou is.

 

Over De Wickevoorter Stadsboeren

Wij zijn Martin en Ada, broer en zus, boer en boerin. Samen zijn we in Cruquius een boerderij begonnen waar zowel groenten en fruit, als dieren hun plek vinden.

We hebben alle zekerheden achtergelaten en volgen ons hart. We telen groenten en houden dieren volgens de biologische normen en zorgen daarmee voor een gezond stukje aarde. Maar hoe tof wij het ook vinden, onze boerderij is pas echt wat waard als we hem kunnen delen met anderen!

 

Stadsboer Martin Verzijden heeft eerst milieuwetenschappen (BSc) in Utrecht en Organic Agriculture (MSc) in Wageningen gestudeerd. Daarnaast werkte hij in een ziekenhuis en op een biologische zorgboerderij. Toen hij eenmaal wist dat hij boer wilde worden, heeft hij de opleiding biologisch-dynamische landbouw (MBO-niveau 3) aan de Warmonderhof gevolgd, in de richting Stadslandbouw en Veeteelt. Tijdens zijn opleiding heeft Martin op meerdere bedrijven stage gelopen, waaronder een zelfoogsttuin, een zorgboerderij en een melkgeitenhouderij.

Nu komt al die kennis en ervaring samen in Cruquius en kan Martin als één van de De Wickevoorter Stadsboeren zijn brede interesse, probleem-oplossend vermogen en fysieke inspanning combineren!

 

Stadsboerin Ada De Graaff-Verzijden heeft een achtergrond in de zorg. Na haar opleiding Verpleegkunde (BSc) heeft ze jaren gewerkt in een revalidatieziekenhuis, als verpleegkundige en later als psychologisch assistent (na haar opleiding PPA I & II; MBO-plus niveau). Ada heeft in 2019 de opleiding biologisch-dynamische landbouw (MBO-niveau 3) aan de Warmonderhof, in de richting Zorg en Groenteteelt afgerond.

 

 


De Wickevoorter Stadsboeren

Martin Verzijden en Ada de Graaff

Cruquiusdijk 51
2142 ER Cruquius

De Wickevoorter Stadsboeren