Mieke van Dommelen Coaching met paarden

MvD Paardencoaching
Mijdrecht

Systemische paardencoach voor vrouwen die begeleid naar het hervinden van hun zachtheid en van daaruit gaan leven zodat zij meer rust, ontspanning en tevredenheid gaan ervaren en voluit gaan genieten van hun leven.

In de coaching gaan de paarden in de kudde zo staan dat er voor jou een relevante familie-opstelling te zien is. Door te benoemen wat ik zie, ontstaat bij een bewustwordingsproces. Een die inzichtelijk maakt welk gedragspatroon jij al heel jong aangeleerd hebt. Gedrag waarvan je soms geeneens meer weet dat het aangeleerd is omdat je het al zo lang doet.

Uit ervaring kan ik zeggen dat deze gedragspatronen leiden tot gevoelens van moeheid, angst, verdriet en boosheid. En dat ze je afhouden van jezelf zijn en het accepteren van alles wat bij hoort. Of je er nu trots op bent of er iets is waarvan je spijt van hebt en wellicht zelfs voor schaamt.

Hetzelfde zie ik bij gevoelens die er van jou niet mogen zijn zoals jouw boosheid, verdriet, angst, irritatie, wrok, jaloezie, egoïsme. Het niet accepteren van die emoties, is een afwijzing van jezelf door jezelf. 

Samen werken we er naartoe dat jij jouw beperkende emoties, gedragspatronen, oordelen en overtuigingen over jezelf loslaat en dat alles mag er zijn van jou. Het brengt je naar een duidelijke verzachting over hoe jij over jezelf denkt en over jezelf oordeelt en daarna ook naar een verzachting in de communicatie en omgang met anderen. Je leert liefdevol aan te geven wat jij nodig hebt, wat de hoogste bijdrage is aan jou, maar ook wat je niet meer wilt.

Graag loop ik een stuk met je mee op jouw pad naar meer rust, tevredenheid, ontspanning n geluk in jouw leven. 

Over MvD Paardencoaching

Na mijn jarenlange ervaring in de coaching in het HR- vak, het volgen van een opleiding tot paardencoach, heb ik de stap gezet. Ik heb mijn baan als HR-manager gedag gezegd en ik ben een onderneemster geworden. En wat is het fijn. De vrijheid die ik voel om op mijn manier met de paarden te werken en de resultaten. Die zijn zo verrassend, magisch en zo helpend voor de klant. 

Het geeft mij zoveel zoveel energie: samen met de paarden vrouwen begeleiden in het hervinden van hun zachtheid om vervolgens van daaruit te leven waardoor zij zoveel meer ontspanning, rust en tevredenheid ervaren.De paarden en ik gaan op zoek wat er opgelost mag worden zodat de zachtheid voor zichzelf (maar ook naar anderen) kan terugkeren. Ik vind het elke keer weer magisch met welk een gemak bij de paarden precies die inzichten worden verkregen die nodig zijn om een verandering te kunnen inzetten. Hoe verbanden tussen oude situaties en huidig gedrag helder worden en losgelaten worden. En soms gaat het over pijnlijke conclusies, getrokken uit jeugdervaringen, die bij de paarden in een ander daglicht komen staan waardoor de pijn kan worden losgelaten.  

Het is elke weer zo mooi om te zien met welke lichte tred vrouwen de kudde verlaten. Een zwaarte is van hen afgevallen. In vervolgsessies is te zien wat er gebeurt als zij echt vanuit hun zachtheid gaan leven en die koppelen aan hun kracht; die wordt magnetisch! 


MvD Paardencoaching

Mieke van Dommelen

Derde Zijweg 4
3643PT Mijdrecht

Mieke van Dommelen Coaching met paarden