Beter omgaan met angst, stress of pijn

Praktijk Lisa Suurland
Hoofddorp

Kortdurende therapie en coaching bij stress, angst en paniek, pijnklachten en ademhalingsproblemen. Afgestemd op je hulpvraag werk ik met gesprektherapie, Buteyko-ademtherapie, EMDR en klinische hypnose.

Welkom. Je voelt je wellicht al een poos niet zo goed en je zou daar wat aan willen doen. Ik nodig je graag uit voor een intakegesprek om te kijken hoe ik je kan helpen. We bespreken je situatie, wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Samen stellen we vast hoe we daaraan gaan werken. Uiteraard luister ik en reflecteer ik op je verhaal, maar ook leer je oefeningen om meer inzicht en vaardigheden te ontwikkelen. Tussen de sessies ga je hier thuis mee verder.

Belangrijk is dat we het juiste aanknopingspunt kiezen om mee te starten. Het gaat daarbij om de klachten – lichamelijk, mentaal of emotioneel – waar je vooral en als eerste wat aan wilt veranderen. Uiteraard is de therapie gericht op de oorzaken van je klachten. Meestal heb je zelf wel ideeën over waardoor je klachten zijn ontstaan en wat maakt dat ze niet over gaan. Samen beslissen we welke methode(n) we gaan inzetten. 

Over het algemeen bestaat de begeleiding uit vijf tot acht sessies. Bij de meeste zorgverzekeraars heb je recht op een vergoeding uit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Of misschien is je werkgever bereid je te faciliteren.

Over Praktijk Lisa Suurland

Erkend complementair therapeut

Na lange tijd gewerkt te hebben als organisatieadviseur heb ik me omgeschoold en me verschillende therapievormen eigen gemaakt. Ik ben aangesloten bij Vereniging Integrale VItaliteitkunde (VIV) en RBCZ, en bij Buteyko Therapeuten Nederland. Mijn consulten worden door de meeste verzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg.

  • Klinische hypnotherapeut: In Londen heb ik de opleiding in ‘Cognitive-Behavioural Hypnotherapy’ gevolgd. Deze benadering integreert hypnose in cognitieve-gedragstherapie. Positieve resultaten bereiken we bij angstklachten, het veranderen van slechte gewoonten en omgaan met (chronische) pijn.
  • EMDR master practitioner: Met EMDR behandel ik psychische klachten die zijn ontstaan door beschadigende ervaringen. Vaak gaat het om herinneringen die zich blijven opdringen en waar je met soms heftige emoties, levendige beelden en fysieke reacties op reageert. Ik heb de opleiding gevolgd bij BivT.
  • Buteyko-ademtherapeut: Voor de gezondheid is ook een juiste ademhaling belangrijk. Bij veel mensen is deze echter ontregeld. Ik heb de opleiding gevolgd bij de Buteyko Academie en werk clienten van jong tot oud.


Praktijk Lisa Suurland

Lisa Suurland

Campanile 25
2134 BL Hoofddorp

Lid van beroepsvereniging

Beter omgaan met angst, stress of pijn