Forest bathing / Bosbad gid & natuurcoach, ontspan in en met de natuur

Hubelle
Nieuw Vennep

Diepe ontspanning die dagenlang voortduurt, is het resultaat van een forest-bathing sessie. Door vertraging en bewust gebruik van je zintuigen ontspan je moeiteloos met oefeningen die ik begeleid als gids. Wees van harte welkom en kom genieten buiten

Bij forest-bathing of bosbaden maak je moeiteloos contact met de natuur door je open te stellen met alle zintuigen en met aandacht aanwezig te zijn. Na afloop voel je langdurige de positieve effecten en sommige deelnemers vergelijken het met een mini-vakantie.
 

Het is meetbaar dat o.a je hartslag en bloeddruk verlaagt, cortisolproductie & stress vermindert, je immuunsysteem verbetert en je ogen tot rust komen (van alle beeldschermen). Ook komen creatieve processen opgang, verbetert je humeur en nachtrust.

In Japan noemen ze het Shinrin Yoku en is het een officiële, door het ministerie van gezondheid, ondersteunde wetenschap die wordt ingezet tegen o.a. de stressziektes in het land.
In Schotland & VK praten ze over “forest therapy”. Inmiddels wordt dit vergoed als ziektekosten en ook bij onze zuiderburen in België, waar ze het natuurtherapie noemen, is het inmiddels erkend als geneeswijze. De positieve effecten verbonden aan bosbaden, komen o.a. door de bijzondere atmosfeer in de natuur. Groene bomen zorgen voor zuivere lucht en filteren o.a. fijnstof (geen sinecure in onze Randstad). Ook scheiden bomen vluchtige stoffen uit zoals phytonciden, welke wij inademen en allerlei processen in ons lichaam op gang brengen. Veel mensen zitten meer binnen dan buiten, op het werk, thuis, in de auto, sportschool etc. Met aandacht in de natuur zijn onstpant en heeft een langdurig meetbaar positief effect op je welzijn. 

De afstanden die worden afgelegd zijn klein en voor iedereen geschikt die nieuwschierig is. 

Over Hubelle

Geinspireerd door de natuur heb ik mij gespecialiseerd in natuurcoaching in 2010 en sinds juni 2020 ben ik gecertificeerd forest bathing guide & therapist door het International Forest Therapy Institute. 

Sinds 2009 ben ik ondernemer in mijn eigen bedrijf Hubelle. Zowel in mijn persoonlijke begeleiding als in de zakelijke dienstverlening is de natuur en transformatie een rode draad. De natuur is een goede leerschool, continue in beweging door de seizoenen en anticiperend op externe factoren, gericht op bloei, oogst, balans en overleven. Hoe meer tijd ik in de natuur doorbreng, hoe meer ik mij verwonder en besef dat wij de natuur meer in ons leven nodig hebben. 

Naast mijn juridische & economische achtergrond heb ik, geinspireerd door de mens, een post-HBO vakopleiding haptonomie & coaching gevolgd. Daarnaast ben ik in 2011 NOBCO gecertificeerd en EMCC geaccrediteerd en volg ik uiteraard permanente educatie en specialisaties (o.a. NLP, TA, MI, TheoryU, Shinrin-Yoku, teams). Graag laat ik je (hernieuwd) kennismaken en genieten van alles wat de natuur ons brengt. 

Voor een persoonlijk coach-vraagstuk en individuele begeleiding ben je uiteraard ook van harte welkom, check mijn website of neem contact op.


Hubelle

Martine Huizing-van Etten

Nabuccosingel 127
2152 PA Nieuw Vennep

Lid van beroepsvereniging

Forest bathing / Bosbad gid & natuurcoach, ontspan in en met de natuur